Indeklima og bygningsdrift

Fra IoTwiki
Skift til: navigering, søgning
Indeklima og bygningsdrift
Projektemner Bygninger
Tovholder Høje Taastrup kommune
Medvirkende organisationer Høje-Taastrup Kommune, Gentofte Kommune, Fredensborg Kommune, Køge Kommune, Egedal Kommune, Vallensbæk Kommune, Rudersdal Kommune, Gate 21
Netværk LoRaWAN
Anvendte Datatyper
Sensorprodukter A2 Test Sensor
Systemer Loriot, Grafana
Gateways
Kort Projektbeskrivelse Del af 'Sikker og Anvendt Data (SAnD)' Gate 21.
Projektperiode
Kontaktperson
Mere info https://www.gate21.dk/sikker-og-anvendt-data/
Referencer til dette projekt

Projektbeskrivelse

Basis: Indeklimamonitorering. Dette er udgangspunktet og beslutningsgrundlaget for alle forbedringer og tiltag.

1. Udvikling af indeklimamåler prototype, som kan tåle institutionbrug og har de features, som vi gerne vil have (HTK har allerede de nødvendige partnere klar til prototype udvikling og produktion).

2. Udvikling af skoleklima.dk (der vil dog også være mulighed for at afprøve Grafana hvis det er et ønske). HTK har DTU, KU, InQvation, Climaid med i en pakkeløsning, hvor de vil være glade for, at vi tester og kvalificerer platformen.

3. Pt. arbejder HTK med at styre en bygningsfløj med Danfoss living connect termostater ud fra indeklimadata mm. DTU-compute er samtidig igang med at udvikle en algoritme, der kan køre det med en AI, som tager højde for vejr, prissignaler, vedvarende energi i systemet eller andet.

4. Kloge m2 - HTK har ikke arbejdet med denne vinkel, men det er oplagt at koble den på ud fra indeklimamålinger suppleret med en pir-sensor.

Erfaringer, tips & tricks

Udvikling af indeklimasensor: Forsøget på at udvikle en "kommunal" sensor er pt. sat på pause. Erfaringerne med Elsys ERSCO2 har været gode dog med med det forbehold at selve plastikkassen og monteringen er lidt sårbar over for brug i institutioner.

InQvation's guide til Grafana

I følgende pdf finder du en guide til opbygning af database, samt styring af adgang til data i Grafana: Media:InQvation_Grafana_guide.pdf