Indeklima og bygningsdrift

Fra IoTwiki
Skift til: navigering, søgning
Indeklima og bygningsdrift
Projektemner Bygninger
Tovholder Høje Taastrup kommune
Medvirkende organisationer Høje-Taastrup Kommune, Gentofte Kommune, Fredensborg Kommune, Køge Kommune, Egedal Kommune, Vallensbæk Kommune, Rudersdal Kommune, Gate 21
Netværk LoRaWAN
Anvendte Datatyper
Sensorprodukter https://iotwiki.dk/index.php?title=Indeklimasensor_ERS_CO2
Systemer Chirpstack, Grafana, Climify
Gateways
Kort Projektbeskrivelse Del af 'Sikker og Anvendt Data (SAnD)' Gate 21.
Projektperiode
Kontaktperson Morten Koed Rasmussen HTK
Mere info https://www.gate21.dk/sikker-og-anvendt-data/
Referencer til dette projekt

Projektbeskrivelse

Basis: Indeklimamonitorering. Dette er udgangspunktet og beslutningsgrundlaget for alle forbedringer og tiltag.

1. Udvikling af indeklimamåler prototype, som kan tåle institutionbrug og har de features, som vi gerne vil have.

Opdatering: Udviklingen af en "kommunal" sensor er stoppet, da vi ikke har kunne finde en leverandør som kan leverer dette produkt.

2. Udvikling af skoleklima.dk

Opdatering: Skoleklima.dk har skiftet navn til climify.com og er udviklet videre til at understøtte mere energidata og styring. Platformen driftes og udvikles af DTU i samarbejde med HTK. Der er mulighed for gratis at benytte sig af platformen.

3. Pt. arbejder HTK med at styre en bygningsfløj med Danfoss living connect termostater ud fra indeklimadata mm. DTU-compute er samtidig igang med at udvikle en algoritme, der kan køre det med en AI, som tager højde for vejr, prissignaler, vedvarende energi i systemet eller andet.

Opdatering: Der arbejdes stadig med styringen og på at gøre bygningen fleksibel. Det svage led er pt. danfoss living termostaterne som ikke er velegnet til institutionsbrug. Danfoss kigger ind i at udvikle en ny termostat rettet mod dette segment.

caption (Climify.com)

caption

caption

Erfaringer, tips & tricks

Udvikling af indeklimasensor: Forsøget på at udvikle en "kommunal" sensor er pt. sat på pause. Erfaringerne med Elsys ERSCO2 har været gode dog med med det forbehold at selve plastikkassen og monteringen er lidt sårbar over for brug i institutioner.

InQvation's guide til Grafana

I følgende pdf finder du en guide til opbygning af database, samt styring af adgang til data i Grafana: Media:InQvation_Grafana_guide.pdf