København - Ren by med smartere affaldskurve

Fra IoTwiki
Version fra 29. apr 2021, 09:34 af Anne (diskussion | bidrag) Anne (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning
København - Ren by med smartere affaldskurve
Projektemner Affald og Genbrug
Tovholder Morten Thyme Falck
Medvirkende organisationer Nordsense (leverandør)
Netværk GSM
Anvendte Datatyper Fyldemelder data fra sensorer
Sensorprodukter Nordsense flat model (pod)
Systemer Nordsense eget system med API træk til forvaltningens eget PUMA platform.
Gateways Jf. ovenfor vedr. system setup
Kort Projektbeskrivelse Storskala pilotprojekt med mere end 1.000 sensorer i byaffaldskurve både manuelt og maskinelt tømte kurve.
Projektperiode 2018-2023
Kontaktperson Med venlig hilsen

Morten Thyme Falck Specialkonsulent

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Parker, Kirkegårde og Renhold Mobil 6037 9341 E-mail thymer@kk.dk Web www.tmf.kk.dk

Mere info
Referencer til dette projekt

Projektbeskrivelse

Ren by med smartere affaldskurve er et projekt der gennemføres i perioden 2018-2023 med henblik på at nedbringe tidsforbruget på tømning af byens affaldskurve. I første omgang drejer det sig om et udvidet forsøg med sensorer/fyldemeldere i 1.000 af byens i alt ca. 5.500 affaldskurve.

NordSense https://nordsense.com/ er blevet tildelt kontrakten. Nordsense vil levere op til 1.200 sensorer til projektet, dermed har vi mulighed for at få monteret de ønskede 1.000 sensorer i udvalgt affaldskurve rundt om i byen. Med 1.200 sensorer har vi mulighed for at skrue op hvis der kommer flere affaldskurve inden for de udvalgte geografiske områder eks. i forbindelse med Metro overfladearealer. NordSense leverer sensorer og data connectivity til PUMA, idet resten af softwareløsningen håndteres af PUMA, jfr. en beslutning i IT-rådet. Montage og service eftersyn af sensorer foretages internt af enheden Byinventar.

Erfaringer, tips & tricks

Deler link fra Ingeniørens https://pro.ing.dk/digitech/artikel/stort-koebenhavnsk-skraldesensor-projekt-har-ikke-vaeret-en-dans-paa-roser-6506?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=digitech (ligger bag betalingsvæg). Man er velkommen til at henvende sig til mig for yderligere viden herunder hvilke justeringer der er i proces.

Deler også link til FORCE Technology IoT Trust Assurance Guide https://nordiciot.dk/iot-trust-assurance-guideline/ Listen skal ses som mulighed for en række tjeckspørgsmål. Der er intet IoT der besidder alt men ift konteskt giver det en mulighed for at tage stilling og/eller være klar over der kan være faldgruber. Hvis man ved der måske kan være problemer med vibration, så bliver det hurtigere at fejlsøge når der så sker et nedbrud. Plus der kan være lavt hængende frugter, der er nemme at fixe, som udvikleren ikke er klar over og eller som kan nævnes i udbud/annonceringsmateriale som enten mindstekrav, krav eller ønsker.

Afslutningsvist deler jeg link til reflektioner der har indgået i min masterafhandling ifm. min Master i Offentlig Ledelse (MPG). Projektet har været genstandsfelt og har givet værdifuld indsigt i, den foreløbige læring fra 2 1/2 års driftserfaringer. Det har jeg skrevet lidt om på https://lnkd.in/e4TVc5m. Analysen viser det man med én sætning kunne kalde praktiske problemer i alt deres kompleksitet.