Jordfugtighedsmåling af vejtræer

Fra IoTwiki
Skift til: navigering, søgning
Jordfugtighedsmåling af vejtræer
Projektemner Andre projekter, Klima
Tovholder Frederiksberg Kommune
Medvirkende organisationer
Netværk LoRaWan
Anvendte Datatyper
Sensorprodukter Sensoterra Single Depth Soil Monitor Sensor
Systemer Sensoterra
Gateways LoRaWAN
Kort Projektbeskrivelse Monitorering af nyplantede vejtræers vandingsbehov ved hjælp af spyd, der måler jordfugtigheden i 2 forskellige niveauer ved trærødderne.
Projektperiode September 2020 og 3-4 år frem.
Kontaktperson Lene Stolpe Meyer
Mere info
Referencer til dette projekt

Projektbeskrivelse

Når der plantes træer i Frederiksberg Kommune er der særlig stor opmærksomhed på vandingsbehovet især de første 4 år, hvor træet skal etablere et godt og stabilt rodnet. I de første år er der derfor særlig fokus på vanding af træerne. Sensorer der måler jordfugtighed bidrager til viden om hvornår der er behov for at tilføre yderligere vand til træerne og samtidig sikre at de får den nødvendige mængde mhp. på at reducere unødige kørsler og vandinger eller overvanding.

I Frederiksberg Kommune er der investeret i jordfugtighedsspyd fra det hollandske firma Sensoterra, som har mange års erfaring med måling af jordfugtighed i landbrugssektoren.

Projektet drives af Klimateamet i Frederiksberg Kommune, som er organiseret under Vej, Park og Miljø i samarbejde med kommunens gartnerteam og forskere fra KU Science.

Erfaringer, tips & tricks

  • Spydene er svære at få i jorden. Kræver at man forbereder hullet før spydene sættes i.
  • Sensorerne kan aktiveres i systemet vha. QR kode, men bruger utrolig meget batteri til dette. Husk back-up strøm til mobil/ipad
  • husk at koble spyd til en konto når de oprettes i systemet, ellers indsamler de ikke data